woensdag 30 december 2009

Barcelona, my immortal...

Bijgaand een clip die wij onlangs tegenkwamen bij een mooi nummer van Evenesence, My Immortal. Het speelt in Barcelona, één van onze favoriete plekken in Europa waar wij steeds terug komen. De clip is opgenomen op een romantisch plein in de gotische wijk. Op dit plein, Plaça de Sant Felip Neri, staat een barokke kerk uit 1752 en een school. Plein en bebouwing zijn aangelegd op een middeleeuws kerkhof waarbij de kerk ons aan een tragisch verhaal herinnert. In de Spaanse burgeroorlog is de kerk geraakt door een bom waarbij 20 kinderen die hun toevlucht in de kerk hadden gezocht zijn omgekomen. Veel tranen zijn op dat plein gelaten, veel harten verscheurd. De scherven en gaten die de muren van de kerk hebben getatoeeerd moeten en ons daaraan blijvend herinneren.

Ondanks deze trieste achtergrond is dit plein één van de meest lieflijke en serene plekken in heel Barcelona. Mocht je in Barcelona komen, zoek het plein eens op en ga aan de fontijn zitten. Kijk naar de spelende kinderen nu en voel de liefde die hier in deze oase van rust voor de omgekomen kinderen is achtergelaten.

Vanaf deze plek wensen wij jullie een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig 2010!



O ja, op dit plein is tevens Antoni Gaudi de beroemde Catalaanse architect die overal zijn sporen in de stad heeft achtergelaten in 1928 door een tram overreden... Blijf luisteren, ook in 2010!